lørdag den 23. januar 2016

Appelsin kage in the making!

Kender du det, at man rydder op i sit køleskab, og finder nogle appelsiner... og de er ikke så lækre at bare spise!

Så hvad gør man?
Laver en appelsin kage!

Og så sker der det, at man poster det på Instagram, og flere spørger om en opskrift :-)
Selv på facebook!

Så her er opskriften:



Skærer skallen af appelsiner, og skær dem i mindre stykker. Appelsin kødet, skæres i mindre stykker.
I en gryde, sammen med sukker.
1 dl. sukker pr. appelsin,

Så:
4 appelsiner
4 dl. vand
Lad det koge i mindst 1 time, så skallen bliver mør, nærmest kandiseret.



Efter de har kogt i ca. den time, tager jeg appelsin skallerne og kødet op, og ligge det nederst i fadet.
Lad saften blive i, og koge gerne lidt mere. Det skal bruges senere til at hælde over kagen.

Dejen:

4 æg
4 dl. sukker
Piskes godt og luftigt
300 gram margarine eller 3 dl. olie, røres i

4 dl. mel
2 tsk. bagepulver
Hæld det i ægge blandingen
Røres igennem

Hældes over appelsin stykkerne og kødet.
I et ovenfast fad på str. ca. 25x35

Bages i ca. 45 minutter, ved 150-160 grader.

Når den kommer ud, prikkes huller i den, og hældes den kogte appelsin saft over kagen.
Ikke bare hælde, men stille og roligt.


Server den gerne med creme fraise...
Nyd den endelig mens den er lun... og en kop kaffe.


Har du spørgsmål, så endelig spørg...

God fornøjelse :-)

Kh.
Anny Overby


Ingen kommentarer: