onsdag den 24. februar 2010

Sådan kan du blive mere lykkelig


10 mulige veje til større lykke.

1. Sig ja til dig selv
Du bliver ikke lykkelig, hvis du har negative tanker om dig selv. Forskning viser derimod, at hvis vi ofte gentager positive sætninger om os selv, begynder vi til sidst at tro på dem, for eksempel: Jeg er lykkelig, jeg er værd at elske, jeg har det godt, jeg er en god mor ...

2. Vær taknemmelig
Taknemmelighed gør dig glad, kærlig, tilgivende og mere entusiastisk, fordi du får set på dit liv i et positivt lys og i et større perspektiv. Brug et par minutter hver aften på at finde fem ting, du har været taknemmelig for i løbet af dagen. Det skal være fem nye ting hver gang – både store og små.

3. Stol på en højere magt
Livet er fuldt af uvished, vi bekymrer os og prøver at kontrollere alt i vores liv. Tro på at der findes noget større end os mennesker, og at universet er ude på at støtte dig. Skriv et brev til den højere magt om noget, du ønsker hjælp til, og gem brevet. Giv så slip, slap af og tro på, at universet støtter dig på alle mulige måder.



4. Vær stille med dig selv
Meditation øger din livsglæde, fordi hjernens strukturer og neuroner ændrer sig positivt ved meditation. Gå langsomt frem og mediter i kort tid ad gangen mange gange om dagen ved at sætte dig behageligt med lukkede øjne og lade tankerne komme og gå uden at gå ind i dem.

5. Lad lysten styre dig
Lyst er en nødvendig forudsætning for et tilfredsstillende liv. Så hav lyst til de ting, du gør. Hvis du for eksempel slet ikke kan finde glæden i dit job, så find dig et andet job, som begejstrer dig. Når du laver to-do-lister, så lav også en liste over lystbetonede ting, du skal gøre.

6. Find meningen
Hvis ikke du føler en mening med dit liv, risikerer du at føle, at livet styrer dig og ikke omvendt. Find din helt egen mening og vær så konkret som muligt. Er dit overordnede mål at skabe en lykkelig familie, kan du tænke over, hvad der skal til – er det at læse for dine børn ved sengetid, eller skal du tale mere med dem?

7. Tilgiv andre og dig selv
Når vi tilgiver, accepterer vi, at tingene var, som de var, og med tilgivelse giver vi slip på dårlige følelser som vrede, anger, tristhed og bitterhed. Men husk også at tilgive dig selv, for vi begår alle fejl og gør ting, som vi fortryder. Tænk over om der er ting, du fortryder. Hvis du føler skyld og skam, så bliv i følelserne. Det, vi løber væk fra, beholder vi nemlig, mens det, vi bliver i, opløses.

8. Vær din egen bedste ven
Tal til dig selv, som du vil tale til din allerbedste ven. Vær tro imod dig selv og dine værdier. Se på problemer som udfordringer, du kan lære af. Når du står over for en konkret udfordring, så tal højt med dig selv om forskellige løsninger. Det vil sætte dig i stand til at klare livet endnu bedre.

9. Gør gode ting for andre
Gode gerninger gør dig glad – alene andre menneskers glæde og taknemmelighed kan somme tider være løn nok i sig selv. Læg derfor mærke til andre mennesker og vær venlig over for fremmede. Ved at se positivt på andre bliver kontakten til dem også positiv, og du vil opleve en helt ny verden.

10. Brug tid på samvær
Hvis du bruger tid på mennesker, du holder af, øger du din lykke. Men mange af os ser for lidt til de mennesker, vi er glade for. Læg derfor en plan for, hvem du gerne vil være mere sammen med, og hvordan det skal foregå.

Ingen kommentarer: