mandag den 27. februar 2012

Slip din krop fri - helbred dig selv

Har du også ondt i ryggen - med jævne mellemrum. Dumt spørgsmål, for det har vi jo alle sammen. Men behøver det at være sådan - eller kan vi selv gøre noget for at komme skaden til livs, eller forhindre at problemet overhovedet opstår, som en naturlig del af vores liv.

Krop og sjælCarsten Møller er indehaver af Center for Alexanderteknik, hvor han nye lærere i teknikken, men også underviser klienter, der har brug for hjælp til at slippe af med fysiske smerter, typisk i form af ryglidelser, muskelsmerter og stemmeproblemer.

Alexandermetoden er ikke en behandlingsform, men en læreproces, hvor man ændrer 'elevernes' opfattelse af deres krop og via teknikker finder frem til en ny bevidsthed hos den enkelte.

Undervisning ikke behandlingMan taler ikke om behandling inden for Alexanderskolen, men om undervisning. Det er en international anerkendt teknik, som ikke er så udbredt herhjemme, som mange andre steder.

Og en teknik, som har vist sig ikke bare at have en positiv indvirkning på vores krop, men også på vores psyke for de to ting hænger nøje sammen og en del af de kropslidelser, som vi oplever som kroniske har en dyb sammenhæng med den måde vi opfatter og bruger vores krop på.

- Vi opfatter vores krop, som et hylster vi aktivt skal anstrenge os for at holde oprejst. men egentlig sker det helt af sig selv: Tyngdekraften sørger for at vi har benene på jorden og hovedet oppe og de intuitive mekanismer vi alle er udstyret med i forhold til vores krop sørger for resten. Når vi altså lige har fundet frem til dem igen.

Se på den to-årigeFor som regel mister vi den intuitive tilgang til kroppens funktion, som vi er født med og har som små. Se på en toårig, som kan gå og sidde helt ved egen hjælp: kroppen og ryggen er rank og hovedet sidder helt rigtigt!

Hvis du i udsendelsen lytter til de beskrivelser, som Carsten Møller giver af uhensigtsmæssige kropsholdninger, så kan du danne dig et billede af studieværtens fremtoning undervejs i samtalen!



Kilde: DR.dk

Ingen kommentarer: